26 Aralık 2017 Salı

Farklı Tarzda 10 Pudralı Parfüm

Pudralı parfümler her kadının hayatında bir dönem sevdiği, koklayanı içine çeken parfümler. Genelde bebek pudrası dediğimiz talk pudraları ya da renkli kozmetik pudralara benziyor bu parfümlerdeki pudra notaları. Ancak pudralı parfüm ağı çok geniş. Parfümlere pudralı kokuyu verenler ise misk, iris çiçeği, gül, bambulotu, pirinç gibi notalar. Pudranın kendisi gibi pudralı parfümler de genel olarak kuru kokulara sahip.
Pudralı bir parfümü kullanarak isterseniz baştan çıkarıcı isterseniz masum olabilirsiniz. Bu yazımda 10 farklı tarzda pudralı parfümün bir listesini bulacaksınız.

1)Chloe Love EDP

Tarz: Romantik Pudralı
Yaş grubu: 25-45
İçeriğinde birçok çiçek çeşidi barındıran bir parfüm. Tam anlamıyla bir çiçek ve pudra bombası. Feminen ancak seksi değil. Pembe Selpak mendillerinin kokusunu hatırlarsınız. İşte onun kokusunu sevenlerdenseniz, Chloe Love'a bayılacaksınız.

Hangi ünlüye yakışır: Kirsten Dunst








2)Guerlain Shalimar EDP
Tarz: Dominant-güçlü Pudralı
Yaş aralığı: 30 ve üstü
İlk modern parfümlerden, 1925'te doğmuş bir klasik o. Onu sıkacak kadın çok güçlü, dediğim dedik ve olgun olmalı. Bergamotlu klasik bir Guerlain açılışı, sonrasında ise çiçeksi, odunsu, hayvansı güçlü bir koku. İçeriğinde birçok notayı dengeli bir biçimde barındırıyor.

Hangi ünlüye yakışır: Meryl Streep





3)Kenzo Flower EDP
Tarz: Olgun Pudralı
Yaş aralığı: 35 ve üstü
Kenzo Flower da artık klasik olmaya yüz tutmuş kokulardan biri. Adından anlaşılacağı gibi içinde birçok çiçek notasını barındırıyor. Ancak bunlar Chloe Love'dakinden farklı daha dolgun gövdeli çiçekler. Parfüm kuru bir koku hissiyatı veriyor. Kalıcılığı ve fark edilirliği yüksek parfümlerden. Yaşça biraz olgun ya da olgun tarzı seven kadınlara hitap eden oturaklı, şaşırtmayan bir koku.

Hangi ünlüye yakışır: Michelle Pfeiffer



4) Lancome Miracle EDP
Tarz: Modern Pudralı
Yaş aralığı: 20-50
Karşımızda yine pudra, meyve ve çiçeğin başarılı bir şekilde harmanlandığı bir klasik var: bir Lancome klasiği Miracle. Meyvemsi tatlı bir açılıştan sonra yerini daha kuru, çiçeksi bir kokuya bırakıyor.
Hangi ünlüye yakışır: Rosamund Pike



5)Prada Infusion D'Iris EDP
Tarz: Dingin pudralı
Yaş aralığı: 25-50
Prada'nın bu parfümü kışkırtıcılıktan çok uzak zarif, doğal ve dingin bir kadının kokusu olmalı. İddiasız ama hiç kimsenin reddedemeyeceği kadar da hoş. İçeriğinde İris çiçeği ve turunçgil barındırıyor. 
Hangi ünlüye yakışır: Zooey Deschanel




6) Prada Candy EDP
Tarz: Şımarık Pudralı
Yaş aralığı: 17-35
Candy seksi bir parfüm, biraz şımarık, çokça yaramaz. Genç kız parfümü denebilecek kadar tatlı. İlgi çekmeyi seven bir parfüm. 
Hangi ünlüye yakışır: Miley Cyrus





7) Narciso Rodriguez Narciso EDP
Tarz: Karizmatik Pudralı
Yaş aralığı: 20-55
Narciso içeriğinde odunsu notalar ve beyaz çiçek barındıran pudralı ve kuru, mis gibi bir parfüm. Mis gibi olmasının sebebi içindeki misk notası olmalı. Benim favori parfümlerimden biri. Zevkli bir kadının tercihi, asil ve karizmatik. Her yaştan kadının kullanabileceği bir koku.

Hangi ünlüye yakışır: Natalie Portman

8) Estee Lauder Sensuous EDP
Tarz: Zarif Pudralı
Yaş aralığı: 25-50
Oryantal odunsu koku ailesinden Sensuous çekici ama agresif olmayan zarif bir koku. İçeriğinde beyaz çiçek ve odunsu notalar var. Bu notalar parfüme kuru bir hava verirken bal ve amber Sensuous'u oryantal bir yöne sürüklüyor.

Hangi ünlüye yakışır: Jessica Alba



9) Jean Paul Gaultier Classique EDP
Tarz: Kışkırtıcı Pudralı
Yaş aralığı:25-55
Bu parfüm sadece seksi değil aynı zamanda kışkırtıcı. Şakacı bir seksilik yok onda, genç kız tarzından uzak, kendinden emin bir kadının kokusu. Kadın vücudu şeklinde ikonik bir şişesi var. İçeriğinde kadın parfümlerinde pek sık rastlamadığımız rom barındırıyor.

Hangi ünlüye yakışır: Megan Fox




10) Clinique Aromatics In White EDP

Tarz: Masum pudralı
Yaş aralığı: 20-40
Aromatics in White içeriğinde gül menekşe gibi hafif çiçeklerin yanı sıra paçuli ve amber gibi sıcak notalar da barındırıyor. Masum, temiz ve yumuşak bir koku. Günlük kullanım için ideal. Herkesin sevebileceği bir şeyler barındırıyor içerisinde. Masumiyeti kim sevmez ki?

Hangi ünlüye yakışır: Rooney Mara







1 yorum:

  1. Listeniz güzel olmuş.Hangu ünlüye yakisir kisimi çok mantıklı ve uyuyor gerçekten. ben chloe love'u çok severek kullanıyorum. candy'yi merak ediyorum ama çok tatlı sanırm.

    YanıtlaSil

Guerlain Shalimar EDP

Bundan dört asır önce, Hindistan'da, İmparator Şah Cihan , Prenses Mümtaz Mahal 'e ümitsizce aşık oldu. Mümtaz Mahal için büyü...