30 Aralık 2017 Cumartesi

Christian Dior Hypnotic Poison EDT

Dünya üzerinde en çok kullanılan hatta erkeklerin bile talip olduğu bir koku var karşımızda: Hypnotic Poison. 1998'de Hypnotic Poison, bir flanker olarak çıkmasına rağmen orijinal parfümün önüne geçen bir parfüm. Şişesi şeklen Poison'la aynı olsa da kırmızı renk ona çok fazla anlam yüklememize sebep oluyor. Eh bir de adı "Hipnotize edici zehir" olunca... 

Gelmiş geçmiş en çok fanı olan parfümlerden biri haline gelmiş Hypnotic Poison. Neden peki, acaba bir pazarlama stratejisinin sonucu olarak, kadınlar bu parfümü kullandığında kendisini daha mı çekici hissediyor? Bunun da etkisi vardır elbet, yine de Poison'ın gerçekten feminen ve her kadını "kadın gibi kadın" hissettirecek bir parfüm olduğunu söylemeliyim.



Parfümün açılışı gerçekten çok yoğun. Burnunuza hücum eden acı-tatlı bir koku var. Notalar da açıklanmasa da açılışta içki notaları olduğunu hissediyorum. Likör gibi mesela... Tabii ki bu parfümde baştan sona etkili olan tatlı vanilyanın kokusu açılışta da bütün cüretkarlığıyla sahnede. Hindistan cevizi de eklenince koku biraz gurman havaya bürünüyor. Ama badem, acı acı kokarak sizi parfümden uzaklaşmaya sevk ediyor. Zira açılış çok güçlü. 

Hypnotic Poison dip notasına doğru oldukça değişen, gerçek karakterini belli eden bir parfüm. Poison gibi durağan bir kokusu yok. Açılış notası ağır ilerliyor. Yaklaşık 1 saat geçtikten sonra parfümde çiçek notalarını duyumsamaya başlıyorsunuz. Bunlardan sümbülteber orijinal Poison'a gönderme yapan, saygı duruşuna geçen bir nota. Bildiğiniz gibi baskın bir koku ancak yasemin ve müge de onunla yarışacak durumda. Gül ise çok resesif kalıyor. Daha çok beyaz çiçekler ön planda. 



Dipte ise yine vanilya var ancak ona eklenen misk ve sandal ağacı notası kokuya yumuşak bir profil kazandırıyor. Baştaki agresiflikten büyük ölçüde uzaklaşıyor parfüm. Misk notası temiz bir koku yapıyor Hypnotic Poison'ı. O baştaki arsızlığından eser yok neredeyse. 

Hypnotic Poison aslında birçok kadın tarafından günlük olarak kullanılsa da gece kullanımına uygun ve yaz aylarında bayacak bir parfüm. Dikkat çekmeyi seven, sillage'ı güçlü parfüm arayan kadınlar için güzel bir seçenek. Biraz agresif, ego kokan, esmer tutkulu kadın kokusu. Bu parfümün bir ağırlığı var. Mesela bu parfümü süren kadın utangaç olmamalı ya da Hynotic Poison sürüp "elime erkek eli değmedi" diyen bir kadını düşünmek istemiyorum. Çünkü bu koku, erkeğini çiftleşmeye davet eden dişi kuşun çevreye saldığı koku. Cüretkar ve biraz otantik kadının kokusu. Şehirli, naif bir kadına ya da yeni yetme bir genç kıza yakışacağını sanmıyorum. Biraz yaş isteyen bir parfüm, biraz da cesaret.

Koku sınıfı: Oryantal Vanilya
Koku güzelliği: 7.5/10
Yaş aralığı: 30 ve üzeri
Kalıcılık: 9/10
Fark edilirlik: 9/10

Hangi ünlüye yakışır: Aslında bu bu parfümün Eau Sensuelle versiyonunun reklam yüzü olan, her yaşta fazlasıyla kadınsı ve olgun görünen, dişiliğin sözlükteki anlamı, hükümet gibi kadın Monica Bellucci'ye.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Guerlain Shalimar EDP

Bundan dört asır önce, Hindistan'da, İmparator Şah Cihan , Prenses Mümtaz Mahal 'e ümitsizce aşık oldu. Mümtaz Mahal için büyü...