19 Aralık 2017 Salı

Elie Saab Le Parfum Intense EDP

Elie Saab Lübnanlı bir moda tasarımcısı. Harika lüks gelinlikler tasarlıyor. Öyle böyle değil, yüz bin dolarlık gelinliklerden bahsediyorum. Neyse ki konumuz gelinlikler değil. Konumuz tabii ki bu lüks markanın en ünlü parfümlerinden biri olan  Elie Saab Le Parfum Intense EDP.
Üst notalarda yani parfümün açılışında portakal çiçeği var ama öyle acı değil aksine balla birleşerek yumuşayan bir portakal çiçeğinden bahsediyorum. Bal, ylang ylang ve paçuli bu parfümü tatlı bir karaktere büründürüyor. Ama kesinlikle şekerli, bayık bir tatlılık değil bu. Portakal çiçeği ve orta notadaki gül sayesinde çiçeksi bir karakter de kazanıyor. Yani çiçeksi-tatlı bir parfüm Elie Saab'ın Intense versiyonu. Çaktırmadan söylemeliyim ki biraz da bizim geleneksel tütün kolonyamızı andırıyor.
Fragrantica'da bu parfümün tanıtımında "öğle vaktinin pırıl pırıl yaşantısını yansıtıyor" denmiş ki sonuna kadar katılıyorum. Elie Saab aydınlık bir parfüm.


Agresiflikten tamamen uzak, masumane duyguları çağrıştırıyor. Şehvetli değil, duygusal ve asil bir tarafı var. Unutmadan; gelinlerin çok tercih ettiği parfümler arasında. 

Parfüm sınıfı: Oryantal çiçek
Yaş aralığı: 25-45
Koku güzelliği: 6.5/10
Kalıcılık:7/10
Fark edilirlik:6/10

Hangi ünlüye yakışır? :
Gossip Girl'den tanıdığımız sarışın ve masum güzel Blake Lively.




3 yorum:

  1. Blake Lively'ye sanki daha tatlı bir koku gider

    YanıtlaSil
  2. Hipnotic poision ve monica belluci örneği iyi olmuş;)

    YanıtlaSil
  3. valla harika bir değerlendirme yazısı olmuş

    YanıtlaSil

Guerlain Shalimar EDP

Bundan dört asır önce, Hindistan'da, İmparator Şah Cihan , Prenses Mümtaz Mahal 'e ümitsizce aşık oldu. Mümtaz Mahal için büyü...