29 Aralık 2017 Cuma

Burberry London EDP

Burberry İngiliz menşeli bir moda evi. En "modadan anlamayan" insanın bile aşina olduğu ekoseli kumaşları artık ikonikleşti. Dünyanın en çok taklit edilen marka deseni olsak abartmış olmayız. Burberry bende hep modern kadının markası imajı uyandırır. O muhteşem trençkotları mesela... Ekoseli Burberry desenini biraz "overrated" bulsam da krem rengi bir trençkotun, hoş bir kadını daha da hoş bir kadın yapabileceğini söyleyebilirim. Örneğin parfümün reklam filminde sevgilisinin elinden tutup mutlulukla koşan bir adet Rachel Weisz gibi.

Markanın Burberry for Women, Burberry Weekend, Burberry Brit, Burberry Body, My Burberry, Burberry London gibi ünlü parfümleri de var. Yani Burberry'nin kıyafet sektörünün yanında parfümlerinde de başarılı işlere imza attığını söyleyebiliriz. 

Burberry'nin parfümde de çizgisi modern ve şehirli kadının imajına uygun diyebilirim. Çiçeksi ve tatlı kokular Burberry markasının karakteristiği haline gelmiş durumda. Bu yazımda ele alacağım üzerinde klasik Burberry kumaşı olan Burberry London da çiçeksi gruba giren parfümlerden bir tanesi. 

Bu parfüm için saf çiçek diyebiliriz. Parfümü her koklayışınızda gözünüzün önünde bir çiçek buketi beliriyor.İlk notalarda mandalina, gül ve hanımeli notaları açıklanmış ki gerçekten parfümü kokladığınızda bu notaları tek tek hissedebilirsiniz..Orta notalarda yine mandalina, yasemin, şakayık yine beyaz çiçeklerden tiare var.Dipte ise sabitleyici olarak misk mevcut ve bunun yanında sandal ağacı ve paçuli.

Baştan sona kadar çiçeksi bir parfüm. İnternette notalarını kafamda canlandırıp parfümlerin kokularını tahmin etmeye çalışıyorum. Gerçekte kokladığımda kafamdakine en benzer koku bu oldu. Tatlılıktan çok uzak bir kokusu var. Beyaz çiçek ve narenciye. Herkese hitap edebilecek bir koku. Her yaş grubunda güzel durabilecek risksiz bir koku. Ağır bir koku olmamasına rağmen kalıcılığı çok iyi. Başta narenciye notaları kendisini efil efil hissettirirken sonlara doğru o narenciye yerini baskın bir çiçeğe bırakıyor. 



Aydınlık ve mutlu bir parfüm Burberry London. Reklam yüzü olan Rachel Weisz'in çok iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. Sillage'ı güçlü ama agresif değil. Temiz, duygusal, modern, sevgi dolu bir kadının parfümü olmalı London. Reklam filminde de böyle bir imaj yaratılmaya çalışılıyor. Seksapelle ilgili herhangi bir vurgu yok.  Onu üzerinize sıktığınızda seksi olmazsınız ama harika çiçekler kokup birçok kişinin iltifatını alabilirsiniz. 
Unutmadan, parfümün arkasındaki isim birçok başarılı kokuya imza atan ünlü "burun" Dominique Ropion.

Koku sınıfı: Çiçeksi
Koku güzelliği: 7/10
Yaş aralığı: 20 ve üzeri
Kalıcılık: 8/10
Fark edilirlik: 7.5/10

Hangi ünlüye yakışır: Modern, neşeli, şık, masumiyetle birleşen kadınsılığıyla zaten reklam yüzü olan Rachel Weisz'e




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Guerlain Shalimar EDP

Bundan dört asır önce, Hindistan'da, İmparator Şah Cihan , Prenses Mümtaz Mahal 'e ümitsizce aşık oldu. Mümtaz Mahal için büyü...