19 Şubat 2018 Pazartesi

Narciso Rodriguez Narciso EDT

Bugün sizlere analiz edeceğim parfüm yaklaşık iki aydır gönlümü çelen, üzerine başka gül koklayamadığım bir gül güzeli. Aylardır muhteşem parfümü bulma arayışındaydım. Hatta bir ara kendi parfümümü yapmayı denedim ve EDT formunda tekil notalardan oluşan parfümler alıp harmanladım. Evet itiraf ediyorum ki çuvalladım. Parfüm koklamak, beğenmek hatta bir parfüme aşık olmak gibi değil parfüm yapmak. Vedat Ozan'ın Kokular Kitabı'nın üç cildini de şöyle bir okudum. O da yetmedi tabii. Parfümörlük için sıkı bir eğitim, okumalar ve bence iyi bir koku duygusu gerekiyor.




Ben aylardır aşık olacağım parfümü farklı tarzlarda aramışım, şöyle ki: Baktığım hemen hemen bütün parfümler oryantal parfüm ailesine ait, vanilyalı, amberli, tatlımsı, sıcak kokulardı. Alien Absolue'den tutun da Kenzo Jungle'ına kadar birçok parfüm kullandım. Estee Lauder Sensuous Noir'e bağlandım bir ara sonra o da çok sarmadı. Oryantal çiçeksi, oryantal baharat, oryantal vanilya vs. vs. Ama şimdi aşık olduğum parfüm içerisinde minik, minicik bir vanilya, amber notası barındırmıyor. Zaten kendisi "Çiçeksi Odunsu Misk" ailesinden: Narciso Rodriguez Narciso EDT.




Narciso Rodriguez bir designer ve uzun siyah şişedeki Narciso For Her EDT'si baya meşhur. Angelina Jolie'nin favorileri arasındaymış. Ancak For Her açılışta her ne kadar özgün bir parfüm olsa da meyvemsi alt notası beni pek sarmadı. Ama dediğim gibi çok fazla bilinen ve kullanılan bir koku. Benim son gözdem Narciso EDT ise kare siyah şişesinde pek bilinmeyen, gözlerden ırak bir gül-pudra-odun güzeli. Üst notalarında bariz bir şekilde misk ve gül var. Bu gül ve miskin harmanı insanı kendisine aşık ettirecek cinsten. Ortalara gelince odunsu notalar aklınızı çelmeye devam ediyor. Sedir var bir kere, daha sonra kokuyu benim gözümde harikulade karizmatik kılan bir nota: vetiver. Vetiver bu parfüme hem bir karizma hem de hafif maskülenlik katıyor ve bu maskülenlik de gül ve pudrayı sıkıcılıktan kurtarıyor. Sıra geldi dip notalara. Dipte fresh notalar hakim ve bana dipteki koku salatalığı andırdı. Ben bu parfümdeki en üstteki gülden en alttaki salatalığa kadar her notayı sevdim. Çok güzel bir harman olmuş. Bunun bir de EDP formunda, beyaz şişesi de var elimde. O da güzel, notaları da çok benzer olmasına rağmen EDT formunu mükemmel kılan nüanslar onda yok. Onu da bir ara analiz edeceğim.

Narciso Rodriguez Narciso EDT, etrafınızda çok fazla duyamayacağınız, özel bir parfümü olsun isteyen kadınların tercih edeceği karizmatik bir koku. Çevremden hiç kötü yorum almadığım, herkesin en azından sevdiği (bazılarının bayıldığı) nadir parfümlerimden. 

Koku sınıfı: Çiçeksi Odunsu Misk
Koku güzelliği: 10/10
Yaş aralığı: 25-50
Kalıcılık: 8/10
Fark edilirlik: 7.5/10

Hangi ünlüye yakışır: Karizmatik duruşu, delici bakışları ve kadınsılığının içinde eriyip giden buğulu hafif maskülen ses tonuyla Eva Green'e.








Guerlain Shalimar EDP

Bundan dört asır önce, Hindistan'da, İmparator Şah Cihan , Prenses Mümtaz Mahal 'e ümitsizce aşık oldu. Mümtaz Mahal için büyü...